ГоловнаПолітика

Медведчук: роль Ющенка в перемозі Януковича очевидна

У майбутньому Ющенка ніхто не рухатиме.

Медведчук: роль Ющенка в перемозі Януковича очевидна
Фото: censor.net.ua

Віктор Медведчук вважає, що екс-президент Віктор Ющенко зрадив своїх людей - допоміг Вікторові Януковичу стати лідером держави.

Так Медведчук відгукнувся про Ющенка в ефірі телеканалу ЗІК.

"Говорити зараз про Ющенка - це бити лежачого, серед моїх принципів цього ніколи не було. Але ідея "проти всіх" - це ідея Віктора Андрійовича. І я хотів би, щоби громадяни, передусім Західної та Центральної України, пам'ятали про це", - заявив Медведчук.

За словами Медведчука, "роль Ющенка в перемозі Януковича очевидна".

"І це може бути однією з причин, чому сьогоднішня влада має таке лояльне ставлення до екс-президента Ющенка. Той досі користується державною резиденцією номер один. Це ж не тому, що він не хоче виселятися, а тому, що влада не хоче його виселяти. І я впевнений, що й у майбутньому Ющенка ніхто не чіпатиме", - додав Медведчук.

При цьому він наголосив, що його позиція щодо Ющенка ніколи не змінювалася.

"Ще коли він був головою Нацбанку, наша фракція створювала слідчу комісію з розслідування фактів незаконних видатків із бюджету. Я виступав проти нього і тоді, коли він був прем'єром у Кучми. Я особисто організовував більшість у парламенті для того, щоб його звільнити з посади. А потім виграв чотири або п'ять справ у нього, коли він уже був президентом. Сьогодні його фініш такий, як є. Основний висновок, який можу зробити про Ющенка, - він обіцяв зруйнувати систему, створену, зокрема й моїми зусиллями, однак насправді він її просто очолив", - заявив Медведчук.

Нагадаємо, в березні 2012 року екс-голова СДПУ (о) і колишній голова Адміністрації президента Леоніда Кучми Віктор Медведчук повідомив про повернення в публічну політику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram