ГоловнаПолітика

Проти екс-заступника міністра промполітики порушили справу

Чиновника підозрюють у зловживанні службовим становищем.

Проти екс-заступника міністра промполітики порушили справу
Фото: telegraf.by

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти колишнього заступника міністра промислової політики-голови Агентства з питань оборонно-промислового комплексу Костянтина Кучера за підозрою в зловживанні службовим становищем.

Про це йдеться в постанові Печерського районного суду Києва від 20 квітня.

Згідно з документом, 18 квітня Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Кучера за фактом зловживання службовим становищем на користь третіх осіб - компанії Noris Group (Швейцарія).

Під час досудового слідства Генпрокуратура встановила, що в червні 2010 року Кучер дав доручення і змусив генерального конструктора-начальника державного підприємства "Харківське конструкторське бюро машинобудування ім. Морозова" підписати контракт з Noris Group на суму 3 млн доларів і перерахувати кошти в розмірі 11, 8 млн гривень як передоплату за постачання 2 верстатів із цифровим програмним управлінням.

На думку Генпрокуратури, Кучер дав відповідне доручення незаконно, без наявності відповідних витрат у фінплані підприємства та без погодження з органом оперативного управління цим підприємством, порушивши і Господарський кодекс, і постанову Кабінету Міністрів №1673 від 29 листопада 2006 року про контроль за використанням держмайна та фінансових ресурсів.

19 квітня Генпрокуратура залучила до справи Кучера як обвинуваченого й оголосила його в розшук.

20 квітня Печерський районний суд Києва задовольнив подання слідчого та дозволив затримати й доправити Кучера до суду.

При цьому ні управління зі зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ, ні прес-служба Генпрокуратури не уточнюють, чи вдалося затримати Кучера.

Нагадаємо, Кучер був призначений Кабінетом Міністрів заступником міністра промполітики-головою Агентства з питань оборонно-промислового комплексу в березні 2010 року і звільнений із цієї посади Президентом Віктором Януковичем у жовтні 2011 року у зв'язку з ліквідацією міністерства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram