ГоловнаПолітика

Пшонка вдячний німецьким лікарям за Тимошенко

Участь професора з Німеччини зменшило напруження навколо цієї справи.

Пшонка вдячний німецьким лікарям за Тимошенко
Фото: http://ria.ru/

Генеральний прокурор Віктор Пшонка подякував німецьким лікарям, які обстежили екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко в Качанівській колонії.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Генеральна прокуратура вдячна німецьким лікарям за те, що вони неодноразово приїжджали, за те, що вони зараз співпрацюють з українськими колегами", - сказав Пшонка.

"На нашу думку, участь німецьких лікарів значно зменшила безпідставне нагнітання ситуації навколо лікування Тимошенко. Вона раніше неодноразово відмовлялася починати реабілітаційний курс. Усі умови для цього було створено в лікарні м. Харкова ще місяць тому. Генеральна прокуратура висловлює сподівання, що спільна робота українських і німецьких медиків стане запорукою розмежування політичних, правових і медичних процесів навколо справи Тимошенко ", - зазначив генпрокурор.

Нагадаємо, 9 травня, екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко погодилася на перевезення її в стаціонарний заклад - Центральну клінічну лікарню "Укрзалізниці". В умовах цієї лікарні Ю. Тимошенко отримує повний комплекс реабілітаційних процедур, рекомендованих їй німецькими й українськими лікарями.

Консультування українських лікарів постійно здійснює професор клініки "Шаріте", якого на прохання української сторони рекомендували німецькі медики як висококваліфікованого фахівця. Він прибув до України 8 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram