ГоловнаПолітика

Коморовський назвав умови візиту до України

Президент Польщі хоче побачити прогрес.

Коморовський назвав умови візиту до України
Фото: EPA/UPG

Президент Польщі Броніслав Коморовський погодиться на запрошення Віктора Януковича відвідати Україну лише в разі прийняття "нових рішень" у справі Тимошенко.

Про це заявила заступник міністра закордонних справ Польщі Катажина Певчіньска-Наленч у польському Сеймі.

За словами заступника міністра, 8 травня Янукович у телефоній размові запросив Коморовського приїхати до України, незважаючи на перенесення Ялтинського саміту лідерів країн Центральноєвропейської Ініціативи, який мав відбутися 11-12 травня.

"Відповідь Президента Коморовського була такою, що він готовий приїхати в Київ, якщо буде якась зміна, нове рішення у справі Юлії Тимошенко. Тоді він готовий приїхати і розмовляти. Якщо не буде жодних змін, то запрошення не буде прийнято", - сказала Певчіньска-Наленч, слова якої цитує газета Rzeczpospolita.

Заступник міністра зазначила, що Коморовський у розмовах з Януковичем "незліченну кількість разів, враховуючи й останніми днями під час неодноразових телефонних розмов", торкався теми кримінального переслідування Тимошенко.

Нагадаємо, 9 травня Президент Польщі Коморовський звернувся до української влади та політичних сил із заявою, в якій закликав українську владу якомога швидше внести зміни до кримінального законодавства для звільнення екс-прем'єра-міністра Тимошенко та інших членів її уряду шляхом виключення положень про притягнення до відповідальності за прийняття політичних рішень.

Прес-секретар глави Польської держави повідомила, що Коморовський може приїхати в Україну до початку Євро-2012, яке спільно організовують поляки з українцями, якщо такий візит буде сприяти "істотному прогресу" у вирішенні справи Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram