ГоловнаПолітика

Чотири європейських президенти зустрінуться з Януковичем

У МЗС повідомили, що будуть двосторонні контакти.

Чотири європейських президенти зустрінуться з Януковичем

Чотири президенти, які заявляли про намір приїхати в Україну, планують зустрітися з Віктором Януковичем найближчим часом, незважаючи на перенесення Ялтинського саміту.

Серед тих, хто не відмовився від Ялтинської зустрічі, - президенти Польщі, Словенії, Литви та Молдови, повідомляє "ВВС Україна".

"Зустрічі п'яти президентів у форматі саміту не буде, але будуть двосторонні контакти", - сказав керівник департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

"Заплановано окремі зустрічі з Віктором Януковичем. Із президентом Польщі Броніславом Коморовським така зустріч відбудеться найближчим часом у Варшаві, під час відкриття Євро-2012. Потім пан Коморовський приїде до Києва на фінал європейського чемпіонату", - повідомив О. Волошин.

"Президента Литви Далю Грібаускайте Віктор Янукович запросив окремо. Пенітенціарна служба розглянула клопотання литовської сторони і дала згоду на зустріч пані Грібаускайте з Юлією Тимошенко на Харківщині", - сказав представник МЗС.

"Окремо відбудеться і візит президента Молдови", - додав О. Волошин.

Нагадаємо, у четвер, 10 травня, Президент В. Янукович провів телефонні розмови з президентом Словенії Іваном Гашпаровичем і президентом Молдови Ніколає Тимофтій.

Ішлося про підготовку робочого візиту Гашпаровича в Україну, над яким зараз працюють дипломати, і про деталі робочої зустрічі з Тимофтій, що відбудеться 11 травня.

Також вони говорили про Тимошенко і початок її лікування за участю німецьких лікарів.

Як відомо, Україна перенесла 18-й саміт глав держав Центральної Європи, призначений на 11-12 травня в Ялті, через відмову низки європейських лідерів узяти в ньому участь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram