ГоловнаПолітика

Чорновіл: в Україні можуть з'явитися справжні політв'язні

Депутат повідомляє, що проти представників опозиції вже готові кримінальні справи.

Чорновіл: в Україні можуть з'явитися справжні політв'язні
Фото: liga.net

Перші справжні політв'язні можуть з'явитися в Україні після парламентських виборів, вважає народний депутат Тарас Чорновіл.

"Проти тих представників опозиції, які йдуть по мажоритарних округах і яких неможливо "підчепити" на "гачок" після виборів, вже готові кримінальні справи. Наприклад, мій колега з парламентського Комітету закордонних справ Андрій Парубій. У разі, якщо він не обереться до Верховної Ради, його автоматично посадять. Оскільки проти нього порушено кримінальну справу за опір ратифікації Харківських угод. Парубій справді може стати одним із перших справжніх політв'язнів, якщо не переможе на виборах", - цитує Чорновола прес-служба.

Він також сказав, що сьогодні влада робить все можливе, аби в мажоритарних округах до парламенту йшли люди, які стовідсотково перейдуть до більшості Партії регіонів.

"На округах зараз зроблять усе можливе, щоб від опозиції провести своїх людей або дуже добре контрольованих бізнесменів", - зазначив політик.

Тому, за словами Чорновола, помилкою опозиції буде висування бізнесменів за округами.

"Після виборів усіх цих бізнесменів від опозиції "підчеплять" і всі вони будуть на "гачку", - переконаний він.

Також, за словами депутата, одним з головних завдань влади, яке вона сьогодні активно реалізує, є наповнити списки опозиції людьми, які перейдуть після виборів у Партію регіонів.

"У списку опозиції може бути 30-40 людей, які стовідсотково перейдуть у Партію регіонів", - прогнозує він.

Нагадаємо, вибори до Верховної Ради відбудуться в жовтні 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram