ГоловнаПолітика

МЗС поставив Коморовського в приклад європейцям

"Велика мрія", на думку МЗС, не може бути заручником сьогочасних політичних обставин.

МЗС поставив Коморовського в приклад європейцям
Фото: korrespondent.net

Міністерство закордонних справ подякувало президентові Польщі Броніславу Коморовському за його заклик до європейців не бойкотувати Євро-2012 через справу Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в заяві МЗС України.

"Ми вдячні Броніславу Коморовському за рішучу підтримку нашої позиції щодо помилковості закликів до бойкоту Євро-2012. Якісне, позбавлене штучної політизації проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в Україні та Польщі - це те, чого очікують сотні вболівальників на всьому континенті. І ніхто не має права робити цю велику мрію заручником сьогочасних політичних обставин", - йдеться в документі.

У відомстві "позитивно оцінили" звернення Коморовського до української влади.

"Справжній друг нашої держави Броніслав Коморовський укотре продемонстрував і глибоке розуміння всіх особливостей процесів внутрішнього розвитку України, і щиру підтримку її євроінтеграційних прагнень", - сказано в заяві.

"Ми поділяємо заклик польського президента про необхідність реформування українського законодавства у напрямку наближення його до європейських стандартів", - додали в МЗС.

У міністерстві відзначили, що саме тому за ініціативою президента й уряду України "тільки за останній місяць було затверджено новий Кримінально-процесуальний кодекс, нову редакцію Закону "Про громадські об'єднання", підготовлено зміни до Закону "Про доступ до публічної інформації", які ще більше розширюють можливості громадян у контролі за діями влади".

"Відповідні реформи впроваджуватимемо й надалі", - додали в МЗС.

Як відомо, нещодавно Б. Коморовський провів телефонну розмову з Президентом Віктором Януковичем, під час якої закликав "знайти спосіб вирішити справу Ю.Тимошенко".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram