ГоловнаПолітика

Українці та білоруси потерпають від "диктатури і репресій", - Меркель

Німецький канцлер розкритикувала українську владу.

Українці та білоруси потерпають від "диктатури і репресій", - Меркель
Фото: EPA/UPG

Німецький канцлер Анґела Меркель розкритикувала український уряд, заявивши, що в Україні та Білорусі громадяни потерпають від "диктатури і репресій".

Про це повідомляє Bloomberg.

Критика Меркель, яка прозвучала сьогодні в її промові в нижній палаті в Берліні, пов'язана з прибуттям німецьких лікарів в Україну, аби лікувати екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко.

"Сьогодні Німеччина і Європейський Союз живуть в умовах миру і свободи", - сказала Меркель, зазначивши, що 8 травня була річниця закінчення Другої світової війни. "На жаль, так є не в усій Європі, тому що в Україні та Білорусі люди все ще потерпають від диктатури і репресій", - додала Меркель.

Нагадаємо, нещодавно Швейцарія та Росія заявили, що згодні прийняти Тимошенко на лікування. Однак генпрокурор України Віктор Пшонка нагадав, що лікування засуджених за кордоном не передбачено законодавством України.

Ситуація з Тимошенко обернулася тим, що все більше європейських політиків заявляють про намір бойкотувати Євро-2012 в Україні.

Нагадаємо, екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко привезли до Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" в Харкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram