ГоловнаПолітика

Київські б'ютівці припинили голодування

Активісти вважають, що програму мінімум виконано.

Київські б'ютівці припинили голодування
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Сьогодні голова фракції БЮТ-Б у Київраді Тетяна Меліхова на 15 день і депутат Київради БЮТ-Б Олександр Бригінець на 16 день призупинили голодування на підтримку екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це повідомили в прес-службі депутатської фракції "БЮТ-Батьківщина" в Київраді.

"Акція голодування на підтримку Тимошенко не припинена, а призупинена. Програма мінімум досягнута: Європа нарешті по-справжньому звернула увагу на Україну і почала бойкотувати участь у Ялтинському саміті країн, через що Саміт скасовано, а Юлію Тимошенко почали лікувати під спостереженням іноземного фахівця", - пояснила Меліхова.

Оскільки Тимошенко почала виходити з голодування, то акцію протесту потрібно припинити.

"Упевнена, що влада не помітить голодування громадян, якщо серед голодуючих не буде лідера опозиції", - вважає Меліхова.

Лідер фракції запевнила, що вони готові відновити акцію, якщо буде потреба в цьому і якщо Тимошенко знову почне голодувати.

Зазначимо, у Львові голодування припинили сім членів партії "Батьківщина", які голодували 16 днів.

Нагадаємо, за словами захисника Тимошенко Сергія Власенка, Тимошенко почала голодування ще 20 квітня через те, що під час її транспортування в лікарню до неї застосували фізичну силу. У Державній пенітенціарній службі це спростовують. Учора, 9 травня 2012 року, вона почала виходити з голодування для того, щоб пройти курс лікування. Її перевезли в ЦКЛ "Укрзалізниці" Харкова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram