ГоловнаПолітика

Слова Ромпея про Азарова зрозуміли неправильно, - Єврокомісія

Український прем'єр ще може поїхати в Брюссель.

Слова Ромпея про Азарова зрозуміли неправильно, - Єврокомісія
Фото: dpravda.org

Єврокомісія спростовує інформацію про те, що президент Ради Євросоюзу Герман ван Ромпей скасував Раду зі співробітництва Україна-ЄС, заплановану на 15 травня.

"Він не мав на увазі Раду зі співробітництва, яка є в порядку денному ЄС 15 травня", - заявили в середу в Брюсселі, в Європейській комісії.

Нагадаємо, раніше ЗМІ інтерпретували слова Ромпея в інтерв'ю телеканалу "Євроньюз" як рекомендацію прем'єр-міністрові України Миколі Азарову не їхати в Брюссель.

"Коли свого часу український прем'єр-міністр оголосив про намір відвідати Брюссель, ми сказали йому: не варто, залишайтеся вдома. Ми подали Києву конкретний політичний сигнал - змінити ситуацію", - сказав ван Ромпей, відповідаючи на питання в передачі телеканалу "Євроньюз", яку показали в середу.

Як відомо, на 15 травня в Брюсселі заплановане засідання Ради з питань співробітництва Україна-ЄС за участю прем'єр-міністра України Миколи Азарова та Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Єврокомісії Кетрін Ештон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram