ГоловнаПолітика

Брюссель відмовив Азарову у візиті

Києву дали конкретний політичний сигнал.

Брюссель відмовив Азарову у візиті
Фото: Макс Левин

Україна має повернутися до демократичної моделі держави, яка існувала 2004 року.

Про це заявив голова Європейської ради Герман ван Ромпей.

"Коли свого часу український прем'єр-міністр оголосив про намір відвідати Брюссель, ми сказали йому: не варто, залишайтеся вдома. Ми подали Києву конкретний політичний сигнал - змінити ситуацію", - сказав Ромпей.

У відповідь на запитання про те, чому б керівникам ЄС не приїхати до Києва і не поставити українському керівництву незручні запитання замість того, щоб бойкотувати чемпіонат Європи з футболу і відтак "штовхати Україну в руки Росії, незважаючи на те, що українці хотіли б приєднатися до ЄС", голова Євроради зазначив, що був у Києві з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу в грудні 2011 року.

"Ми доволі довго розмовляли про це з Президентом Януковичем. Ми парафували угоду про асоціацію з Україною, відкривши цим перед нею європейські перспективи, але ми не ратифікували цієї угоди", - зазначив Ромпей.

"Ми чітко сказали, що це можливо, лише якщо Україна буде дотримуватися наших цінностей, тому що угода про асоціацію стосується не тільки торгівлі, а й політичних домовленостей, і ми вважаємо неприйнятним те, як Україна поводиться з колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко. І ми про це цілком чітко заявили Президентові Януковичу", - сказав голова Євроради.

"Я особисто не поїду на Євро-2012, тому що збірної Європи не існує, а бельгійська команда не бере участі

в ньому. Але, в кожному разі, ми дали зрозуміти українському керівництву нашу позицію", - підсумував він.

Нагадаємо, перед цим президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу заявив, що не поїде в Україну під час проведення матчів чемпіонату Європи з футболу через ситуацію з екс-прем'єром України Юлією Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram