ГоловнаПолітика

Тимошенко лікуватиме німецький професор - Моісеєнко

Хармс буде використовувати привезені із собою медикаменти.

Тимошенко лікуватиме німецький професор - Моісеєнко
Фото: kp.ua

Лікуючим лікарем екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко буде лікар-невропатолог берлінської клініки "Шаріте" Лутц Хармс.

Про це на брифінгу перед центральною клінічною лікарнею "Укрзалізниці" в Харкові сказала перший заступник міністра охорони здоров'я України, голова міжнародної медичної комісії Раїса Моісеєнко.

"Рішення таке - лікуючим лікарем буде пан Хармс, якому вона довіряє. Це з її ініціативи та за її письмовою згодою", - сказала Моісеєнко.

Також лікуватиме Тимошенко під головуванням Хармса лікар ЦКЛ "Укрзалізниці" Ірина Фурса.

Моісеєнко зазначила, що для лікування Тимошенко Хармс буде використовувати привезені із собою медикаменти.

"Окрім цього, за потреби можуть залучатися інші медичні фахівці. Обслуговувати лікування Тимошенко будуть українські медсестри", - зазначила Моісеєнко.

При цьому Моісеєнко наголосила, що особисто їй або Державній пенітенціарній службі Україні на сьогодні не надходило жодного офіційного звернення з проханням залучити до лікування Тимошенко професора Миколу Поліщука.

За словами Моісеєнко, в палаті з Тимошенко перебуває ще одна хвора, лікування якої розпочали раніше.

Своєю чергою, головний лікар ЦКЛ "Укрзалізниці" Михайло Афанасьєв зазначив, що Хармс планував розпочати процедури з Тимошенко вже сьогодні. За його словами, зараз триває розробка дієтологічної схеми, яка допоможе вивести Тимошенко з голодування.

Афанасьєв зазначив, що фахівці ЦКЛ "Укрзалізниці" підтримуватимуть Хармса в лікуванні екс-прем'єра, якщо його методи "відповідатимуть нашим уявленням".

Нагадаємо, сьогодні, 9 травня, екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко привезли в Центральну клінічну лікарню "Укрзалізниці" в Харкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram