ГоловнаПолітика

Тимошенко попросила FATF розібратися з Януковичем

Екс-прем'єр хоче розібратися з масовою корупцією, що коїться з українським бюджетом.

Тимошенко попросила FATF розібратися з Януковичем
Фото: www.volynpost.com

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко звернулася до Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) із заявою про необхідність розслідування фактів "корупції та відмивання грошей режимом Віктора Януковича".

Про це заявив адвокат екс-прем'єра Сергій Власенко, повідомляє прес-служба Юлії Тимошенко.

"Юлія Тимошенко напередодні підписала заяву до FATF - це міжнародна організація, яка здійснює боротьбу з відмиванням брудних грошей, і відповідно до прокуратур декількох європейських країн з проханням розібратися з тією масовою корупцією, яка коїться з українським бюджетом", - сказав Власенко.

За його словами, бюджет розкрадається "конкретними українськими вищими посадовими особами, після чого гроші перекачуються фіктивним підприємствам, а потім осідають на рахунках компаній тих самих українських чиновників".

"У заяві Юлії Тимошенко, зокрема, йдеться про приватизацію компанії "Укртелеком", про придбання так званих "вишок Бойка" та про інші аналогічні резонансні угоди вартістю в мільярди доларів", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, що Україна знаходилася в "чорному" списку FATF з 2002 по 2004 рік і потім 2010 року знову потрапила до нього як країна, яка недостатньо протидіє відмиванню грошей. 29 жовтня 2011 року Україна була виключена з "чорного списку" організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram