ГоловнаПолітика

Депутати Львова відхилили протест прокурора на заборону символіки СРСР

Засідання сесії відбулося просто неба.

Депутати Львова відхилили протест прокурора на заборону символіки СРСР
Фото: liveinternet.ru

Львівська міська рада відхилила протест прокурора на рішення про заборону радянської, комуністичної та нацистської символіки в місті.

Таке рішення ухвалено у вівторок на позачерговому засіданні сесії Львівської міськради, яке відбулося просто неба, на площі біля пам'ятника жертвам репресій тоталітарних режимів.

Рішення підтримали всі присутні - 68 депутатів. Усього в міськраді 90 депутатів.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий відкликав секретаря ради Василя Павлюка з відпустки, щоб 8 травня провести позачергове пленарне засідання Львівської міської ради. Мер прийняв рішення про проведення позачергового засідання після звернення 42 депутатів міської ради.

Нагадаємо, що сесія Львівської міськради 26 квітня винесла постанову "Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території Львова". Йдеться про заборону використання символіки неіснуючої держави - СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території міста, на будівлях державних установ і комунальних підприємств міста під час проведення масових заходів. Однак прокурор оскаржив це рішення.

9 травня 2011 року під час святкування Дня Перемоги у Львові відбулися численні сутички. Зокрема, біля Пагорба Слави група молодих людей прорвала міліцейський кордон і спробувала перешкодити розгортанню червоного прапора Перемоги. У російських дипломатів дорогою на Пагорб Слави відібрали і розтоптали вінок, який генконсул Росії Олег Астахов мав намір покласти на військовому кладовищі. Загалом у сутичках 9 травня постраждали 14 осіб. За дрібне хуліганство затримали 9 осіб. Також порушено кримінальну справу за фактом стрілянини - поранення в ногу отримав представник ВО "Свобода".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram