ГоловнаПолітика

Євроінтеграція не світить Україні ще років 30

Євродепутат був не надто оптимістичний.

Євроінтеграція не світить Україні ще років 30
Фото: rang.ua

На проведення необхідних для євроінтеграції перетворень Україні знадобиться 30 років.

Про це заявив польський політик, євродепутат Марек Сівець на зустрічі зі студентами Луганського національного університету.

Як повідомили в прес-службі ВНЗ, у своїй промові польський політик був не надто оптимістичний щодо європейського майбутнього України.

"Важливо дослухатися до рекомендацій, які дає Україні ЄС", - наголосив Сівець, обговорюючи зі студентами перспективи входження України у Європейський Союз.

Він також розповів студентам про позитивні та негативні наслідки входження Польщі до складу ЄС. За словами польського євродепутата, після інтеграції Польща стала провідним у Європейському Союзі виробником сільськогосподарської продукції, що дало 20% приросту експорту польських товарів. Але водночас інші галузі промисловості переживають спадання. "Нашими продуктами наповнений весь європейський ринок, але ми не виробляємо автомобілів і комп'ютерів", - підкреслив Сівець.

Марек Сівець - євродепутат, екс-секретар канцелярії президента Польщі Александра Кваснєвського, голова Наглядової ради Фонду Yalta European Strategy.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram