ГоловнаПолітика

Луценко обговорив з Турчиновим плани опозиції

Екс-міністра МВС турбує питання люстрації суддів.

Луценко обговорив з Турчиновим плани опозиції
Фото: Макс Левин

Перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов обговорив з екс-міністром МВС Юрієм Луценком спільну програму дій Об'єднаної опозиції.

Про це повідомив сам Олександр Турчинов.

Розмова відбулася під час перерви в засіданні Апеляційного суду Києва, який розглядає апеляцію Луценка на вирок Печерського райсуду.

"Ми обговорили питання спільної роботи під час проведення Форуму Об'єднаної опозиції 12 травня", - зазначив Турчинов і додав, що у Юрія Луценка "бойовий настрій".

За його словами, під час розмови Луценко висловив свої пропозиції у спільній програмі опозиції, яка обговорюватиметься на Форумі.

"Це, зокрема, питання боротьби з корупцією, питання люстрації суддів, слідчих, прокурорів, які відповідальні за фальсифікацію справ проти лідерів опозиції, і всіх тих суддів, які порушували судочинство в Україні та вироки яких були скасовані Європейським судом", - повідомив Олександр Турчинов.

"Це дуже важливі питання, оскільки вони стосуються не тільки політики, а й кожного громадянина, який сьогодні позбавлений права на захист", - додав він.

На думку Турчинова, "відновлення судочинства - це один із важливих аспектів, від якого залежить відновлення європейського демократичного шляху України".

Коментуючи сьогоднішній судовий процес у справі Юрія Луценка, Олександр Турчинов зазначив, що з того рішення, яке сьогодні ухвалять в апеляційному суді, можна зрозуміти, яким буде вирок.

На його думку, є всі підстави для відновлення слідства, "якого не було під час розгляду фальшивої справи".

"Питання переслідування політичних ув'язнених в Україні обговорюється в усьому світі, і я переконаний, що дії опозиції та підтримка демократичної світової громадськості призведе до того, що в Україні буде відновлений демократичний лад, який сьогодні зруйнувала ця влада", - резюмував Олександр Турчинов.

Зазначимо, суд вже оголосив своє рішення з апеляції Луценка. Суддя Апеляційного суду Києва Іван Рибак ухвалив рішення не задовольняти клопотання захисту Юрія Луценка щодо відновлення судового слідства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram