ГоловнаПолітика

Сім'ї харківських прокурорів виявилися значно заможнішими за обвинувачів

Сім'я одного з прокурорів володіє вісьмома квартирами.

Сім'ї харківських прокурорів виявилися значно заможнішими за обвинувачів
Фото: atn.ua

Головний прокурор Харківської області та семеро його заступників оприлюднили декларації про доходи.

Таку інформацію містить сайт Харківської облпрокуратури, пише газета "Сегодня".

Варто зазначити, що оприлюднені декларації більш ніж скромні: у багатьох у рядках "рахунок у банку", "земельна ділянка" і "автомобіль" - суцільні риски. А ось сім'ї деяких правоохоронців значно багатші, про що свідчать банківські рахунки, квартири і нові іномарки.

Якщо вірити документу, небагато живе й головний держобвинувач області Геннадій Тюрін. Окрім офіційної зарплати 2011-го з "інших джерел доходу" він отримав 204 434 грн. Незважаючи на солідний заробіток, який лише трохи не дотягнув до півмільйона гривень, прокурор не має наддорогих авто і заміської нерухомості. За декларацією, йому належить лише половина квартири, площа якої 96,2 кв. м, і гараж на 17,4 кв. м. А ось у користуванні членів прокурорської сім'ї - земельна ділянка площею 57 соток, два будинки (62,5 кв. м і 172,2 кв. м), вісім квартир загальною площею понад 700 "квадратів" і чотири гаражі. В особистому автопарку прокурора - лише чотирирічний Lexus, а в членів сім'ї - три іномарки: Chevrolet Aveo, Toyota RAV-4 і BMW Х6.

А от лідером за доходами в облпрокуратурі виявилася заступник прокурора Алла Линник, яка у рядку "подарунки, призи, виграші" вписала кругленьку суму в 349 708 грн. Торік обвинувачка, яку призначили на посаду лише наприкінці грудня, оновила свій автопарк. Тепер, окрім дворічного "бумера", в гаражі Линник з'явився новенький Mini Cooper. Окрім того, у власності 37-річної Линник - дві квартири (68 кв. м і 70 кв. м), дві ділянки землі (загалом - 27,7 сотки) і невеликий гараж (19,3 кв. м).

Права рука Тюріна - Володимир Суходубов - живе значно скромніше. У декларації прокурора зазначено лише одну квартиру на 98 кв. м і трирічний Мercedes, а в членів його сім'ї - дві Тоyota, для стоянки яких навіть немає власного гаража.

А заступник прокурора Олег Анпілогов - повноправний лідер серед колег за розміром будинку для авто. Розмір його гаража - 58,8 кв. м, для порівняння: таку саму площу має звичайна трикімнатна квартира у "хрущовці". Квартири Анпілогов не має, зате має просторий будинок площею 398,1 кв. м. Минулоріч автопарк оновила лише сім'я державного обвинувача: окрім дворічних Merсedes і Toyota, які належать самому Анпілогову, в гаражі красується ще один новенький Merсedes.

Похвалитися заощадженнями на банківських рахунках можуть лише двоє заступників прокурора: Володимир Кривцов, якому вдалося назбирати трохи більше за 250 тисяч грн, і Олександр Кухар, на рахунках якого... лише 108 грн. У приймальні Кухаря підтвердили: дійсно, на 1 грудня 2011 року на рахунку обвинувача була саме така сума.

36-річний Леонід Лахтюк, який на посаді заступника прокурора трудиться вже другий рік, 2011-го разом із родиною жив на саму зарплату. У власності Лахтюка немає жодного особистого авто, за прокурором значаться крихітна квартира (33,15 кв. м) і ділянка землі на 12 соток. А ось члени сім'ї, незважаючи на доволі скромний заробіток у 52 888 грн, мають не тільки просторий будинок на 250 кв. м, ділянку на 35 соток, а й розкішний гараж площею 90 кв. м, що майже втричі перевищує площу прокурорської квартири.

Найскромнішими по праву можна назвати заступника Тюріна Сергія Миронова: у його декларації - суцільні риски. Він не отримував жодних винагород, подарунків і призів, окрім офіційної зарплати у відомстві. А в його власності зазначено лише квартиру площею 161,2 кв. м.

Нагадаємо, минулоріч свої доходи показали співробітники Генеральної прокуратури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram