ГоловнаПолітика

Адвокат Луценка хоче викликати Тимошенко до суду

Захисник має намір допитати екс-прем'єра.

Адвокат Луценка хоче викликати Тимошенко до суду
Фото: Макс Левин

Адвокат екс-міністра МВС Юрія Луценка Олексій Баганець вимагає допитати екс-прем'єра Юлію Тимошенко і колишнього міністра фінансів Віктора Пинзеника у справі його підзахисного.

Про це він сказав під час нинішнього засідання.

Баганець зазначив, що суд першої інстанції провів судове слідство не повністю і з порушеннями. Зокрема, за словами адвоката, допитав не всіх свідків. Серед прізвищ тих, кого не допитано, Баганець назвав колишню прем'єр-міністра Юлію Тимошенко і екс-міністра фінансів Віктора Пинзеника, які підписували документи, що фігурують у кримінальній справі.

"Вважаю, що є всі підстави для проведення судом судового слідства з метою усунення неповноти і однобокості судового слідства, а також з'ясування обставин, які мають суттєве значення для рішення у справі", - сказав він.

Другий адвокат Володимир Балик сказав, що просить забезпечити виклик Тимошенко до суду через Державну пенітенціарну службу.

Нагадаємо, 7 березня адвокати Олексій Баганець та Ігор Балик подали в Апеляційний суд Києва апеляцію на вирок Луценка. "Ми повністю розгромили той вирок, який винесла судова колегія на чолі із суддею Сергієм Вовком. І сьогодні ми вже вручили цю апеляцію Печерському суду", - зазначив Баганець.

Наприкінці лютого Печерський суд Києва засудив Луценка до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна (643 тис. грн компенсації МВС за завдані збитки) з позбавленням права займати керівні посади та рангу державного службовця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram