ГоловнаПолітика

Табачник: війна врятувала український народ

Міністр прочитав школярам лекцію.

Табачник: війна врятувала український народ
Фото: Макс Левин

Завдяки Великій Вітчизняній війні Україна змогла завершити об'єднання своїх етнічних територій.

Про це заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, коли проводив для школярів екскурсію в музеї ВВВ.

"Завдяки Великій Вітчизняній війні Україна остаточно завершила об'єднання етнічних українських територій", - сказав він.

Зокрема, Табачник пояснив, що має на увазі приєднання до України західних областей.

Крім того, на думку міністра, перемога СРСР у ВВВ дозволила запобігти виконанню секретного плану уряду Третього рейху під назвою "Ост", який передбачав здійснення етнічних чисток на території Східної Європи, її колонізації німцями й обмеження народжуваності місцевого населення.

"Завдання тих, чиї батьки визволяли цю землю, - з повагою ставитися до їх подвигу, до того, що Велика Вітчизняна війна врятувала український народ від плану "Ост", тобто від перетворення на націю прислужників і фізичного знищення", - сказав він.

Табачник також нагадав, що внаслідок Другої світової війни Україна зазнала найбільших втрат серед населення порівняно з іншими країнами: більше 26 млн, серед яких 14,5 млн - мирне населення та військовополонені.

Нагадаємо, 9 травня в Україні державне свято - День Перемоги у ВВВ.

Після початку Другої світової війни 1939 року до складу України увійшли області, які раніше були у складі Польщі - Східна Галичина та Волинь, 1940 року - Буковина і частина Бессарабії, а після закінчення ВВВ 1945 року до складу України увійшло Закарпаття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram