ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

У Києві невідомі осквернили храм

Церква звинувачує свободівців.

У Києві невідомі осквернили храм
Фото: lenta.mk.ua

У Києві вчинено розбійний напад на храм Усіх святих воїнів. Про це повідомляє прес-служба Української Православної Церкви.

Напад стався ввечері 5 травня ц. р., проте повідомили про нього тільки сьогодні. "Вчинено розбійний напад на храм Усіх святих воїнів у парку "Перемога" Деснянського району, нападники були озброєні лопатами, сокирами та балончиками зі сльозогінним газом. Вони зневажили святиню всіх християн - Святий Престол. Перевернули святі речі, семисвічник і дароносицю. Порізано і розбито ікони та стіни храму, побито директора парку "Перемога", а також постраждали сторожі церкви та парафіяни", - йдеться в повідомленні. Крім того, повідомляють, що сильно постраждала будівля недільної школи і будиночок охорони. Викрадено весь електроінструмент.

Одного з нападників було затримано і доставлено у відділення міліції. "Як виявилося, він належить до організації націоналістичного спрямування - партії "Свобода", - зазначили в прес-службі.

Також повідомляють, що за останні кілька тижнів це вже повторний напад на храм Усіх святих воїнів.

Місце під храм Усіх святих воїнів було освячене 2010 р. вікарієм митрополії єпископом Іларія (Шишковського) на честь 20-річчя створення Українського союзу ветеранів Афганістану. Крім цього, владика Іларій звершив закладку пам'ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram