ГоловнаПолітика

Висновки експертів про травми Тимошенко назвали неправдою

Карпачова обдурила українську та міжнародну спільноту.

Висновки експертів про травми Тимошенко назвали неправдою
Сергей Софиев
Фото: mair.in.ua

Експертний висновок про тілесні ушкодження ув'язненої Юлії Тимошенко сфальсифіковано.

Про це заявив виконувач обов'язків прокурора Києва Сергій Софієв.

Виконувач обов'язків прокурора столиці України повідомив, що київська прокуратура за дорученням генпрокурора проводить перевірку заяви екс-омбудсмена України Ніни Карпачової про побиття Тимошенко.

"Під час цієї перевірки ми з'ясовуємо всі обставини, які знайшли свій слід у засобах масової інформації щодо так званого "експертного висновку", - цитує Софієва прокуратура Києва.

За його словами, цей висновок зробили співробітники секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Він зазначив, що працівники секретаріату омбудсмена вже надали свої пояснення із цього приводу. "У своїх поясненнях вони навели факти, згідно з якими ми можемо зробити висновок про те, що цей документ (експертний висновок) сфальсифіковано. Тобто він не відповідає вимогам законодавства, і, крім цього, судмедексперти робили цей висновок під впливом і Ніни Карпачової, і посадових осіб, які працюють у цьому закладі", - сказав виконувач обов'язків прокурора міста.

Софієв додав, що прокуратура Києва звернулася до фахівців у галузі судово-медичної експертизи, за допомогою яких складали експертний висновок, і отримала від них відповідні роз'яснення. "Вони нам у своїх поясненнях зазначили, що документ про тілесні ушкодження, з яким вони ознайомилися, і фотографії, на підставі яких зроблено експертний висновок, не є самостійними об'єктами судмедекспертизи і на їхній підставі не можна робити висновку про характер змін на тілі людини", - сказав він.

Софієв пояснив, що цей документ можна зарахувати до особистої думки приватних осіб, оскільки його складено без дотримання вимог чинного законодавства.

Він зазначив, що Ніна Карпачова ввела в оману не тільки українське суспільство, а й міжнародну спільноту.

Софієв пояснив, що неможливо скласти експертний висновок виключно на підставі фотографій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram