ГоловнаПолітика

У Швеції ще думають над бойкотом Євро-2012

Основною проблемою України є Москва.

У Швеції ще думають над бойкотом Євро-2012
Фото: www.regnum.ru

Швеція ще не вирішила, чи приєднуватися до бойкоту, який європейські країни оголосили Євро-2012 в Україні.

Про це шведський міністр закордонних справ Карл Більдт заявив в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt.

"Ми ще не прийняли рішення, чи дозволяти міністрам туди (в Україну, - Ред.) їхати... Звісно, слід подивитися, яка там ситуація. Але, загалом, ми проти таких дій України", - заявив Більдт.

На думку голови МЗС Швеції, України зараз знаходиться між демократією й авторитаризмом, проте рухається в бік останнього:

"Упродовж попередніх 20 років вона (Україна - LB.ua) рухалася то в одному напрямку, то в іншому, але, зокрема, минулого року вона йшла в хибному, авторитарному керунку", - зазначив Більдт.

На думку шведського міністра, основною проблемою України є Москва, з якою Київ має глибокі розбіжності щодо ціни на газ.

"Президент Янукович каже, що вирішення цих проблем (з нафтою і газом) - його головний пріоритет. Водночас вони почали спалювати мости з Брюсселем. Але такі рішення ухвалює він. Він чинить щоразу менш розумно. Він міг би доволі легко відновити мости з Брюсселем і досягти прогресу в європейському питанні", - сказав Більдт.

Нагадаємо, раніше президенти Німеччини, Чехії, Словенії, Хорватії, Естонії, Австрії, Італії й інших країн відмовилися від участі в саміті лідерів країн Центральної Європи, який у травні пройде в Ялті.

Усе частіше лунають заклики серед європейських чиновників до бойкоту Євро-2012 у зв'язку зі справою Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram