ГоловнаПолітика

Тренер збірної Німеччини вважає бойкот Євро-2012 безглуздим

Майбутній чемпіонат - відмінна можливість обговорити ситуацію Тимошенко

Тренер збірної Німеччини вважає бойкот Євро-2012 безглуздим
Йоахим Лев
Фото: sovsport.ru

Головний тренер німецької збірної з футболу Йоахім Льов не підтримує ідею вищих чиновників Німеччини, Австрії, Бельгії та Голландії бойкотувати матчі Євро-2012 в Україні.

бойкоті немає жодного сенсу", - переконаний Льов.

"Не важливо, де таке відбувається: в Північній Кореї, в Китаї чи Україні. Але прийдешнє Євро-2012 - відмінна можливість обговорити цю ситуацію і знайти якесь позитивне рішення", - зазначив тренер збірної.

"Як тренер можу сказати, що в Німеччині футбол асоціюють з веселощами і радістю, з інтеграцією й об'єднанням людей. Ми не поїдемо в Україну в ролі світової поліції. Наші завдання - це спортивний успіх, команда повністю зосередиться на самому чемпіонаті", - наголосив Льов.

Ситуація в Україні та ставлення до Юлії Тимошенко далекі від моїх поглядів у сфері демократії, прав людини, особистої свободи чи свободи слова

— Капітан німецької футбольної збірної Філліп Лам

"Я багато подорожував, працював у багатьох країнах і глибоко переконаний, що права людини - одна з найважливіших речей у світі. Як людина, я ототожнюю себе зі свободою преси, свободою слова, захистом меншин, я також виступаю за гуманне поводження з Юлією Тимошенко", - заявив головний тренер збірної Німеччини.

Як відомо, чиновники запропонували бойкотувати матчі в Україні на знак протесту проти ситуації навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яка відбуває семирічний тюремний термін у виправній колонії в Харкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram