ГоловнаПолітика

Власенко розповів про причетність Тимошенко до реанімобіля МНС

Адвокат екс-прем'єра вважає заяву прокуратури пропагандистською акцією.

Власенко розповів про причетність Тимошенко до реанімобіля МНС
Фото: news-onlain.ru

Адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що кримінальна справа про закупівлю реанімобілів для МНС не стосується його підзахисної.

"Ви не плутайте. Це автомобілі "швидкої допомоги", які закуповувало Міністерство з надзвичайних ситуацій, до яких Юлія Володимирівна не має жодного відношення", - сказав він, коментуючи повідомлення Генеральної прокуратури про направлення до суду справи про закупівлю 27 реанімобілів для МНС України 2009 року.

"Ані Юлія Володимирівна, ані Кабінет міністрів не ухвалювали жодного рішення (про закупівлю реанімобілів для МНС). Це виключно пропагандистська провокація прокуратури", - підкреслив Власенко.

Як повідомляли, Генпрокуратура пред'явила до суду позов про недійсність рішень МНС від 12 листопада 2009 року з визначення переможця тендера на поставку 27 санітарних автомобілів та визнання недійсною угоди, підписаної з переможцем тендеру - ТОВ "Лакшмі-Авто", та стягнення з підприємства на користь держави понад 21 млн грн.

Нагадаємо, 4 травня 2012 року Генпрокуратура затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі проти п'ятьох людей, серед яких і службові особи МНС, які привласнили в особливо великих розмірах кошти, виділені для закупівлі 27 санітарних автомобілів, що завдало державі збитків на 33,8 млн грн. Обвинувачені утримуються під вартою. Кримінальну справу для визначення підсудності направлено до Апеляційного суду Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram