ГоловнаСуспільствоОсвіта

У дитсадки припинять брати без прописки

Київська влада вирішила давати місця в садочках тільки згідно з реєстрацією

У дитсадки припинять брати без прописки
Фото: Макс Левин

Київська міськадміністрація підтвердила, що збирає інформацію про місце реєстрації дітей.

Керівників дошкільних навчальних закладів столиці зобов'язали вимагати в батьків вихованців інформацію про місце реєстрації дитини - оскільки нібито за кожним дитсадком Києва закріплено певні будинки.

Отже, ті, хто не зареєстрований у цих будинках, не зможуть перебувати в дитячому садку.

Про це повідомили в КМДА на запит депутата Київради Олександра Бригінця щодо спроби дискримінації в дошкільних навчальних закладах дітей, чиї батьки не мають київської реєстрації.

"Виходить, якщо батьки влаштували дитину в дитячий садок не за місцем проживання, а в іншому районі, то цю дитину можуть відрахувати з дошкільного навчального закладу. Ще гірша ситуація з тими, хто проживає в Києві, працює в Києві, але не має київської реєстрації. Вони працюють на благо міста, а самі скористатися цими благами не можуть, оскільки їхнє офіційне житло в Києві чи Прилуках не входить, як ви розумієте, до переліку будинків будь-якого київського дитячого садка", - заявив Бригінець.

Депутат наголосив, що, згідно з Конституцією, кожна дитина має право на дошкільну освіту, незалежно від реєстрації та незважаючи на те, чи в змозі місто забезпечити дошкільнят місцями в дитсадках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram