ГоловнаПолітика

Профспілки хочуть обговорити Трудовий кодекс, інакше будуть страйки

Між владою та працівниками має бути діалог.

Профспілки хочуть обговорити Трудовий кодекс, інакше будуть страйки

Ухвалення нової редакції Трудового кодексу України та Закону "Про зайнятість населення" без усенародного обговорення неможливо і може привести до страйків.

Із подібним зверненням до Кабміну виступили представники НФПУ, Національної конфедерації вільних профспілок України, Конфедерації вільних профспілок, Федерації представників малого та середнього підприємництва України, низки громадських організацій.

"Ми усвідомлюємо, що положення Трудового кодексу і закону про зайнятість стосуються всіх громадян працездатного віку, а це майже половина всього населення держави", - сказав заступник голови НФПУ Григорій Кабанченко.

На його переконання, затвердження таких документів без усенародного обговорення є порушенням принципів соціального діалогу, а також відповідних нормативних документів про консультації з громадськістю.

Кабанченко відзначив, що відсутність діалогу під час ухвалення згаданих документів неминуче призведе до протистояння між владою та працівниками.

"Якщо уряд не прийме рішення про відкрите обговорення і не врахує вимог профспілок, профспілки будуть змушені вдатися до засобів, що передбачені Конституцією України та міжнародними нормами. Аж до страйків", - запевнив Г. Кабанченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram