ГоловнаПолітика

Коморовський вкаже на перешкоди євроінтеграції України

Президент Польщі хоче зрозуміти настрої в Україні.

Коморовський вкаже на перешкоди євроінтеграції України
Фото: EPA/UPG

Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає запланований на наступний тиждень саміт лідерів країн Центральної Європи в Ялті доброю нагодою, щоби вказати на перешкоди на шляху європейської інтеграції України.

Про це він сказав польським журналістам у Словаччині, де бере участь у саміті "Вишеградської групи", інформує офіційний сайт президента Польщі.

Він зазначив, що саміт може підтвердити, що українська влада прагне до інтеграції з західним, а не східним світом, і служити місцем для дискусії на теми, які нні негативно впливають на відносини України з ЄС.

"Ялта може стати доброю нагодою підказати українській стороні (про перешкоди євроінтеграції) і закликати до вирішення внутрішніх проблем, які, як бачимо нині, мають вплив на думку (про Україну)", - сказав Б. Коморовський.

Він також зазначив, що бойкот євросаміту президентами низки держав і матчів Євро-2012 в Україні "не вирішує жодної важливої з погляду Польщі проблеми".

Як повідомляли, президент Польщи не планує скасовувати візит в Україну 11-12 травня на саміт лідерів країн Центральної Європи, як це зробили більш ніж десять глав держав, запрошених на захід. Частина з них пояснила своє рішення справою стосовно екс-голови українського уряду Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram