ГоловнаПолітика

Німці хочуть захистити права української опозиції

Дискусія про проведення Євро-2012 цілком корисна.

Німці хочуть захистити права української опозиції
Ханс-Петер Фридрих
Фото: peoples.ru

Німецький уряд очікує від України поваги до прав опозиції загалом, а не тільки вирішення питання з ув'язненою екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Німеччини Ганс-Петер Фрідріх в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag 5 травня.

"Ідеться про нормалізацію ставлення до опозиції в Україні загалом. Якщо протягом наступних тижнів у цьому питанні буде досягнуто просування, це був би добрий знак", - наголосив Фрідріх.

Міністр внутрішніх справ, який відповідає у ФРН також за спорт, вітає заяви про бойкот Євро-2012 в Україні: "Українське керівництво знає, що Європа спостерігає за ним, тому наша нинішня дискусія в цьому контексті є цілком корисною".

Водночас голова опозиційної фракції соціал-демократів Франк-Вальтер Штайнмаєр виступає проти ідеї бойкоту.

"Спортивні змагання не повинні ставати на службу політиці. Чемпіонат Європи має відбутися. Він повинен пройти в Україні", - зазначив Штайнмаєр, колишній міністр закордонних справ ФРН.

Між тим колишній президент Федерального конституційного суду ФРН Ганс-Юрген Папір заявив про іншу можливість впливу на ситуацію: "Німеччина могла б подати на Україну скаргу до Європейського суду з прав людини в Страсбурзі".

На його думку, цей шлях не обрали, ймовірно, тому, що він не такий ефектний із медійного погляду. Натомість висувають "абсурдні вимоги бойкоту чемпіонату Європи з футболу" в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram