ГоловнаПолітика

ГПУ перевіряє перевищення повноважень з боку Карпачової

Обшук можливий лише в разі порушення кримінальної справи.

ГПУ перевіряє перевищення повноважень з боку Карпачової
Фото: http://news.bigmir.net

Органи прокуратури не обшукували офісу колишнього омбудсмена Ніни Карпачової.

Як повідомила керівник прес-служби Генпрокуратури України Маргарита Велькова, раніше в Генпрокуратуру надійшла заява Карпачової перевірити інформацію з приводу застосування сили до екс-прем'єра Юлії Тимошенко з боку співробітників Качанівської виправної колонії.

"Відповідно до вимог законодавства, органами прокуратури була розпочата перевірка, яка стосується цієї заяви Карпачової, а також опублікованої нею інформації в пресі", - сказала Велькова.

За її словами, під час перевірки отримано свідчення співробітників секретаріату колишнього омбудсмена, в яких вони стверджують, що під тиском Карпачової мусили робити висновки на підставі знімків тілесних ушкоджень Тимошенко. При цьому, за словами керівника прес-служби Генпрокуратури, вони знали, що це є порушенням норм законів про судово-медичну експертизу, і розуміли, що не мають права на це, тому що не мають статусу судових медиків.

"Ця інформація зараз перевіряється. Також у рамках перевірки здійснюється комплекс інших заходів для того, щоб установити об'єктивність викладених Карпачовою фактів", - підкреслила Велькова.

Вона пояснила, що зараз опитують свідків, співробітники органів прокуратури ознайомлюються з іншими документами і матеріалами.

"Щодо обшуків, то ніхто з органів прокуратури їх не здійснює, тому що, відповідно до законодавства, це можливо, тільки якщо порушено кримінальну справу. Тут такого немає, тому жодних обшуків органами прокуратури наразі не проводиться", - наголосила Велькова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram