ГоловнаПолітика

У Луганську мітингували на підтримку Тимошенко

У мітингу взяли участь близько 500 представників опозиційних партій.

У Луганську мітингували на підтримку Тимошенко
архивное фото
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Сьогодні, 5 травня, в центрі Луганська біля пам'ятника Тарасові Шевченку відбувся мітинг на підтримку екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

У мітингу взяли участь близько 500 представників опозиційних партій і громадських організацій, які увійшли до Комітету опору диктатурі.

Мітинг пройшов під прапорами БЮТ, партій "Батьківщина", "Фронт Змін", ВО "Свобода".

У резолюції мітингу учасники звернулися до світової спільноти з проханням "захистити Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та інших представників опозиції від судового свавілля, головним диригентом якого є Віктор Янукович і його оточення".

"Якщо ми не зупинимо процесу сповзання до диктатури вже зараз, то через короткий час може бути запізно: ми втратимо свої права, своє майбутнє, свою державу", - йдеться в резолюції.

Учасники мітингу також закликали луганчан долучатися до масштабних акцій протесту.

Після мітингу на підтримку Тимошенко колона з 15 автомобілів представників КОД із міст і районів області проїхала вулицями Луганська від його східних до західних кварталів на знак "символічного єднання народу України в боротьбі з олігархічним режимом".

Нагадаємо, в п'ятницю екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко в Качанівській виправній колонії відвідали фахівці берлінської клініки Charite. За результатами зустрічі вони повідомили, що Тимошенко дала "попередню згоду" на госпіталізацію в 5-ту Центральну клінічну лікарню "Укрзалізниці", де участь у її лікуванні братиме німецький лікар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram