ГоловнаПолітика

Качинський заступився за Тимошенко

Україна копіює зі Сходу найгірші зразки.

Качинський заступився за Тимошенко
Ярослав Качиньский
Фото: udf.by

Спілка європейських футбольних асоціацій за нинішньої ситуації в Україні навколо екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко повинна "принаймні перенести фінал чемпіонату з Києва до Варшави".

Про це заявив голова найбільшої польської опозиційної партії "Право і справедливість"

Ярослав Качинський.

Як заявив опозиціонер у своєму блозі, геополітична ситуація Польщі, зокрема безпека держави, значною мірою залежить від подій в Україні, тому, вважає він, Варшава повинна рішуче протидіяти згортанню демократії в Україні, не зупиняючись перед політичним тиском і навіть перед бойкотом української частини Євро-2012.

"Інша реакція буде, на жаль, німою згодою на подальшу антидемократичну діяльність української влади", - вважає Качинський.

За його словами, Україна копіює

зі Сходу найгірші зразки, усе очевидніші порушення прав людини в Україні, прикладом чого є ситуація ув'язненої Юлії Тимошенко, - це наслідок негативних політичних змін, а також доказ зростання залежності України від Росії, стверджує політик.

Спроба зламати дух Тимошенко і знущання з неї, на думку Качинського, - це спроба зламати дух продемократичної опозиції. Саме тому, переконаний керівник польської партії, європейські політики, як і весь ЄС, повинні реагувати "однозначно і рішуче".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram