ГоловнаПолітика

Німецькі лікарі приїхали за проханням Тимошенко, - генпрокурор

Пшонка заперечує, що захисників до екс-прем'єра не пускали навмисне.

Німецькі лікарі приїхали за проханням Тимошенко, - генпрокурор
Фото: Макс Левин

Німецькі лікарі сьогодні проводили медичний огляд лідера опозиції Юлії Тимошенко за її власним проханням.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка, коментуючи заяву захисників Юлії Тимошенко про недопущення їх сьогодні до Качанівської колонії до екс-прем'єра.

За словами генпрокурора, захисники не змогли відвідати Тимошенко через те, що за її проханням до неї прибули німецькі лікарі.

"Сьогодні я б не сказав, що не пустили, оскільки не було можливості в спілкуванні Тимошенко з її адвокатами, тому що сьогодні у Тимошенко за її проханням були німецькі лікарі. Для вивчення лікування, також і в залізничній лікарні. Тому це зробило неможливим спілкування, а не недопущення", - сказав Пшонка.

Нагадаємо, сьогодні, 4 травня, прес-служба Державної пенітенціарної служби України поширила повідомлення про те, що в Качанівській колонії працює міжнародна медична комісія за участю українських і німецьких лікарів, тому захисникам Сергію Сасу та Євгенії Тимошенко рекомендували перенести зустріч з Юлією Тимошенко на інший час.

Водночас інший захисник екс-прем'єра Сергій Власенко заявив, що екс-прем'єр не зверталася з проханнями про новий огляд німецькими лікарями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram