ГоловнаПолітика

ЦВК зареєстрував у Софіївській Борщагівці лише провладних кандидатів

На думку опозиції, влада боїться втратити елітні землі.

ЦВК зареєстрував у Софіївській Борщагівці лише провладних кандидатів
Фото: EPA/UPG

У виборах сільського голови Софіївської Борщагівки братимуть участь тільки провладні кандидати, опозиційним відмовили через неточності в документах.

Про це повідомили в прес-службі Київської обласної організації "Батьківщина", пише видання "Конфлікти і закони".

За законом, 2 травня був останній день прийому документів від охочих узяти участь у виборчому процесі.

За словами народного депутата, голови Київської обласної організації політичної партії "Батьківщина" Костянтина Бондарєва, виборча комісія зареєструвала тільки члена Партії регіонів Юрія Денисенка, якого рік тому було звільнено з посади сільського голови Софіївської Борщагівки, і ще шістьох кандидатів самовисуванців. "

Кандидатам від опозиції відмовляли навіть тому, що в них немає досвіду громадської діяльності, або тому що раніше вони не брали участь у виборах", - зазначає Костянтин Бондарєв.

"Влада сьогодні розуміє, що в чесній боротьбі виграти вибори їй не вдасться, тому починає використовувати адмінресурс і забороняє виборчій комісії реєструвати опозиційних кандидатів", - зазначає Костянтин Бондарєв.

Бондарєв також зауважив, що вартість землі в цьому елітному селі дуже висока, тож команда Януковича не хоче втрачати такий заробіток.

"Велику частину землі було продано з грубими порушеннями закону, фактично продавали без будь-яких дозволів і документів. Тому якщо сільським головою стане представник опозиції, всі брудні махінації стане відомо, у тому числі прізвища тих, хто ці ділянки отримав", - говорить політик.

Нагадаємо, 27 травня 2012 року відбудуться позачергові вибори голови і депутатів сільської ради в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram