ГоловнаПолітика

Президент Європарламенту хоче звільнити Тимошенко до Євро

Мартін Шульц бойкоту не схвалює, але й в Україну на матчі не поїде.

Президент Європарламенту хоче звільнити Тимошенко до Євро
Мартин Шульц
Фото: EPA/UPG

Президент Європарламенту Мартін Шульц вважає, що заклики до бойкоту Євро-2012 в Україні "не є конструктивними і не допомагають продовжувати діалог, необхідний для швидкого вирішення ситуації з Тимошенко".

Як йдеться в коментарі інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна", текст якого передав у п'ятницю в Брюсселі прес-секретар президента ЄП Армін Машмер, Шульц постійно контактує з українською владою і "наполегливо працює, щоб переконати їх зробити все можливе для Юлії Тимошенко, знайти рішення".

"Це гарантує, що міжнародна спортивна громадськість не стане жертвою цієї ситуації. Президент Шульц сподівається, що рішення знайдуть до початку Євро-2012", - йдеться в коментарі.

Водночас президент Європарламенту констатує, що якщо ситуація залишиться без змін, він не братиме участі у футбольних матчах Євро-2012 в Україні.

Нагадаємо, в середу австрійські ЗМІ повідомили, що жодного з членів уряду Австрії не буде на матчах Чемпіонату Європи з футболу в Україні через ситуацію навколо Тимошенко. Цього ж дня уряд і члени королівського дому Нідерландів заявили, що утримаються від поїздки на Євро-2012, якщо ситуація з Тимошенко кардинально не зміниться.

У понеділок про намір бойкотувати заплановані в Україні заходи, приурочені до чемпіонату, заявив голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу. Також не поїде на Євро-2012 міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс, а канцлер ФРН Анґела Меркель, за даними німецьких ЗМІ, може порекомендувати членам уряду Німеччини бойкотувати чемпіонат. За інформацією німецьких ЗМІ, сама Меркель збирається поїхати на Євро-2012, лише якщо Тимошенко звільнять.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram