ГоловнаЕкономікаБізнес

Facebook оцінив себе в $95 млрд

Така оцінка робить Facebook найдорожчою інтернет-компанією.

Facebook оцінив себе в $95 млрд
Фото: facebook.com

Соціальна мережа Facebook визначила діапазон вартості для акцій під час початкового розміщення в $28 - $35, внаслідок чого капіталізація соцмережі може становити $85-95 млрд.

Така оцінка робить Facebook найдорожчою інтернет-компанією на етапі IPO - Google 2004 року оцінив себе в $23 млрд.

Компанія розміщує свої акції на біржі Nasdaq. Після початкового розміщення її капіталізація перекриє вартість таких гігантів, як Amazon і Cisco Systems.

Акції Facebook, імовірно, почнуть активно пропонувати всім бажаючим з понеділка. Власне торги, як очікують, почнуться 18 травня.

На IPO виставляють більше 10% від усієї вартості акцій Facebook. Таким чином оператор найбільшої в світі соціальної мережі розраховує отримати близько $12 млрд.

Засновник і генеральний директор Facebook Марк Цукерберґ збереже за собою контроль над компанією і після IPO. За рахунок акцій, що знаходяться в його власності, і угод з дружніми до нього акціонерами він контролюватиме 57,3% голосуючих акцій.

За ним особисто залишиться частка в 31,5%; при максимальній оголошеній вартості цей пакет акцій коштуватиме 17,6 млрд доларів, що дозволить 28-річному підприємцю посісти 33-у сходинку в рейтингу найбагатших людей світу за версією журналу Forbes.

Нагадаємо, раніше соціальна мережа Facebook оголосила про придбання фотосервісу Instagram за мільярд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram