ГоловнаПолітика

Тюремники визнають голодування Тимошенко

У ДПСУ обіцяють, що не дадуть екс-прем'єру померти.

Тюремники визнають голодування Тимошенко

Державна пенітенціарна служба України неофіційно підтвердила голодування екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це пише "Сегодня".

"Тимошенко не написала заяву про голодування", — сказав спікер харківського облуправління ДПСУ Юрій Чумак.

Неофіційно тюремники визнають, що Тимошенко нічого не їсть. "А заяв про початок голодування, як це належить у таких випадках, вона і справді не писала, тому як розуміє: це дасть право годувати примусово. Але в будь-якому разі померти їй не дамо", - повідомили в ДПСУ.

"Вона справді голодує, лише п'є воду, яку їй щодня передають родичі. Вона дуже схудла, практично не пересувається і постійно лежить. Керівництво колонії кілька разів спілкувалося з нею щодо примусового годування, але хочу нагадати, що такі дії, згідно з європейською Конвенцією про права людини, розцінюються як тортури. Про припинення голодування вона наразі не заявляла", - сказав захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

Про те, що Тимошенко наразі не збирається завершувати свій голодний протест, заявила вчора також і її дочка Євгенія, якій дозволили відвідати мати в Качанівській колонії.

Нагадаємо, Власенко заявив, що його підзахисна оголосила голодування з 20 квітня. Крім того, за його словами, у Тимошенко на руках синці та гематома на животі як результат її транспортування з колонії до лікарні.

В Україні з солідарності з Тимошенко голодують понад 50 громадян. Крім того, колишній сенатор Чехії від Партії громадянських демократів Властимил Сегнал почав голодування на знак солідарності з екс-прем'єром України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram