ГоловнаЕкономікаБізнес

Українцям обіцяють нові гуртові сільгоспринки

Товар продаватимуть без посередників.

Українцям обіцяють нові гуртові сільгоспринки
Фото: http://www.d-sreda.info

Цьогоріч в Україні відкриють іще 6 гуртових ринків сільгосппродукції: в Одесі, Запоріжжі, Херсоні, Маріуполі, Харкові та Дніпропетровську.

Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства України з посиланням на слова начальника відділу інвестицій та інфраструктури Департаменту економічного розвитку і аграрного ринку Мінагрополітики Олексія Кузьменкова.

За словами фахівця, зараз можна спостерігати позитивну динаміку інвестування в інфраструктурні об'єкти, зокрема, ринки сільгосппродукції.

"У 2009 році ухвалили

Закон "Про створення ринків сільськогосподарської продукції", а з 2010 року вже триває інтенсивна робота зі спорудження таких ринків. На сьогодні статус гуртового ринку присвоєно 11 суб'єктам господарювання", - зазначив А.Кузьменков. Він додав, що будь-який виробник може за помірну плату потрапити на оптовий ринок і реалізовувати свою продукцію без посередників.

За словами А.Кузьменкова, на побудованих ринках «Шувар» у Львові, «Столичний» у Києві та «Господар» в Донецьку вже спостерігається позитивна динаміка цін. «Ми вважаємо, що ці ринки вже почали виконувати свої функції», - зазначив О. Кузьменков.

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики і продовольства має намір за два роки розробити

продовольчий баланс споживання та випуску сільгосппродукції і гармонізувати її виробництво відповідно до стандартів Європейського Союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram