ГоловнаПолітика

Міноборони відібрало в нардепів-б'ютівців причал

Продаж було здійснено з порушеннями закону.

Міноборони відібрало в нардепів-б'ютівців причал
Фото: tur.zp.ua

Причал, що належить фірмі народного депутата України Андрія Сенченка, повернено Міністерству оборони.

Суд задовольнив позов заступника військового прокурора ВМС України в інтересах Міністерства оборони України про визнання права власності та витребування з незаконного володіння причалу №262, розташованого в Балаклавській бухті Севастополя.

Як уже повідомляли, 2006 року зазначений причал незаконно відчужив на користь приватної юридичної особи колишній директор філії Центрального спеціалізованого будівельного управління Міністерства оборони України "Укроборонбуд" шляхом укладення договору про спільну діяльність.

Згодом причал неодноразово перепродували, і останнім покупцем стало ТОВ "М". Йдеться про причал, який добре відомий балаклавцям, як яхт-клуб «Золотий символ».

Нагадаємо, яхт-клуб навіть не мав актів уведення в експлуатацію та паспортів на причали; окрім того, щодо їхнього встановлення не існує позитивних висновків СЕС. Яхт-клуб не мав також дозволів і лімітів на розміщення відходів.

Як виявилося, серед засновників ТОВ "Золотий символ" фігурують депутати БЮТ

Андрій Сенченко і Сергій Веліжанський. Коли Тимошенко пішла з посади прем'єра, місцеві органи контролю звернули увагу на експлуатацію причалів без документів, викид забруднюючих речовин в атмосферу та порушення санітарно-гігієнічних норм.

Як виявилося згодом, сам продаж причалу здійснено також із порушеннями закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram