ГоловнаПолітика

МЗС вважає, що Україні заважають стати локомотивом Європи

Зовнішньополітичне відомство натякає, що Європа боїться сильної України?

МЗС вважає, що Україні заважають стати локомотивом Європи
Фото: korrespondent.net

Міністерство закордонних справ України вважає, що закликами до бойкоту Євро-2012 підривається шанс України стати локомотивом розвитку Європи.

Про це йдеться в заяві відомства.

"Атака на велику мрію підриває шанс не тільки Польщі й України, а й усіх інших колишніх членів соціалістичного табору довести, що за економічним, людським, науковим потенціалом вони вже готові з боржників Європи перетворитися на нові локомотиви її розвитку", - йдеться в заяві.

"МЗС вважає деструктивними спроби політизації спортивних подій, які з найдавніших часів відігравали важливу роль у процесі налагодження міждержавного порозуміння і єднання... Заклики до бойкоту чемпіонату на практиці означатимуть підрив іміджу грандіозної спортивної події і збитки для інтересів мільйонів пересічних українців, які голосують за різні партії чи взагалі не цікавляться політикою", - сказано в заяві.

МЗС зазначає, що український і польський народи, спільно завоювавши право на проведення фінальної частини чемпіонату, доклали значних зусиль і виконали грандіозний обсяг робіт, необхідних для гідного проведення турніру.

Вирішувати так (бойкотом чемпіонату) політичні завдання - це означає вдаватися до методів "холодної війни"

— Олег Волошин, керівник департаменту інформаційної політики МЗС України

"Ті, хто прагне зробити мішень із Євро-2012, не сприяють реформуванню української судової системи і не допомагають зміцненню демократичних інститутів і верховенству права в Україні. Усі ці питання об'єктивно перебувають в іншій площині, ніж свято футболу, котре за своєю суттю поза політикою і не може використовуватися для вирішення політичних завдань", - сказано в повідомленні.

Відомство наголошує, що успішне проведення чемпіонату стане перемогою не конкретних політичних діячів, партій чи ідеологій, а всіх українців і поляків, невдача - поразкою мільйонів громадян, ударом по курсу УЄФА на розширення географії великого футболу за межі багатих західноєвропейських держав.

На думку МЗС, чемпіонат об'єктивно сприяє демократизації футбольного світу, більшій відкритості України з усіма її можливостями і труднощами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram