ГоловнаПолітика

Усі єврокомісари підтримали бойкот України

За прикладом президента Єврокомісії пішли всі її члени.

Усі єврокомісари підтримали бойкот України

Ніхто з єврокомісарів не має наміру відвідувати в Україні заходи, присвячені фінальній частині чемпіонату Європи з футболу (Євро-2012).

Про це повідомляє представництво Євросоюзу в Україні на своїй сторінці у Facebook.

"Як стало відомо, президент Баррозу не має жодних намірів подорожувати в Україну або відвідувати події, присвячені Євро-2012. Цю позицію поділяють усі єврокомісари", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, в середу австрійські ЗМІ повідомили, що жоден член уряду Австрії не буде на матчах Чемпіонату Європи з футболу в Україні у зв'язку із ситуацією навколо Тимошенко. Того самого дня уряд і члени королівського дому Нідерландів заявили, що утримаються від поїздки на Євро-2012, якщо ситуація з Тимошенко кардинально не зміниться. У понеділок про намір бойкотувати заплановані в Україні заходи, приурочені до чемпіонату, заявив голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу. Також не поїде на Євро-2012 міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс, а канцлер ФРН Анґела Меркель, за даними німецьких ЗМІ, може порекомендувати членам уряду Німеччини бойкотувати чемпіонат. За інформацією німецьких ЗМІ, сама

Меркель має намір поїхати на Євро-2012, тільки якщо Тимошенко звільнять.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram