ГоловнаПолітика

Об'єднана опозиція випереджає ПР лише на 0,3%, - опитування

Лідери виборчих перегонів набирають по менш ніж 16% голосів.

Об'єднана опозиція випереджає ПР лише на 0,3%, - опитування

Об'єднана опозиція (партії "Батьківщина", "Фронт Змін" та інші) випереджає Партію регіонів у рейтингу на 0,3%.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) 14-26 квітня.

Як повідомляє прес-служба КМІС, якби вибори до Верховної Ради відбувалися наприкінці квітня, то в голосуванні, найімовірніше, взяли б участь близько 55% виборців України, а найбільше прихильників отримала б об'єднана опозиція на базі "Батьківщини" - 15, 9%. Друге місце учасники опитування віддали Партії регіонів - 15,6%.

Наступні три місця займають: партія "УДАР" Віталія Кличка - 5,9%, Комуністична партія України Петра Симоненка - 4,7%, ВО "Свобода" Олега Тягнибока - 2,8%, партія Наталії Королевської "Україна - Вперед!" - 2,3%.

Іще дві політичні сили набрали не менш ніж відсоток прихильників: партія "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - 1,7%, і Народна партія України Володимира Литвина - 1,2%.

Це опитування, на відміну від проведеного КМІС упродовж 12-24 квітня (партія Тимошенко - 10,7%, партія Яценюка - 7,3%), проводили з урахуванням того, що "Батьківщина" і "Фронт Змін" підуть на вибори одним списком.

Методом інтерв'ю було опитано 2038 респондентів, що мешкають в усіх областях України (у тому числі в м. Київ) і в Криму за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України старше 18 років. Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і при дизайн-ефекті 1,5) не перевищує 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10% , 1,4% - для показників близьких до 5%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram