ГоловнаПолітика

УЄФА не хоче втручатися в українську політику

Футбольна організація нагадала про свої обов'язки.

УЄФА не хоче втручатися в українську політику

Після слів європейських політиків щодо бойкоту української частини Євро-2012, УЄФА заявила, що не має своєї позиції щодо ситуації в Україні й не хоче втручатися у внутрішні справи країни.

Про це пише "ВВС".

У своїй заяві УЄФА зазначила, що обов'язок бути незалежним від політики прописаний у статуті організації.

"Невтручання у політичні справи і захист національних асоціацій від будь-яких форм політичного впливу необхідні, щоб підтримувати футбол у дії і забезпечувати його доступність для всіх і скрізь", - ідеться в документі.

Країни, які приймають чемпіонат, обирають лише на основі футбольних критеріїв, і "УЄФА переконана, що незалежність від політичних поглядів абсолютно необхідна, щоб забезпечити людям гру в футбол, надію і запал, незалежно від політичної ситуації в їхній країні".

"Тому УЄФА не має своєї позиції щодо політичної ситуації в Україні й не втручатиметься у внутрішні урядові справи", - сказано в повідомленні.

Чемпіонат Євро-2012 - футбольна подія, яка, однак, також суттєво впливатиме на спортивну, економічну та соціальну сфери країни, які приймають його, - йдеться в заяві.

"Уболівальники, журналісти, телевізійники, а також політики і лідери з усієї Європи дізнаватимуться, відкриватимуть, насолоджуватимуться цими країнами, а ще дискутуватимуть, сперечатимуться про них. УЄФА переконана, що такий обмін на всіх рівнях також створюватиме можливість для позитивних змін у суспільстві", - зазначили європейські футбольні чиновники.

Нагадаємо, в середу Австрія заявила, що її чиновники не відвідають жодного матчу в Україні під час чемпіонату.

У Німеччині та Голландії, своєю чергою, наголосили, що можуть вчинити так само, якщо Київ не поліпшить ситуацію з верховенством права, зокрема в питанні екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram