ГоловнаПолітика

Список європейських політиків, які бойкотують Євро, розширюється

До демаршу приєдналася Бельгія.

Список європейських політиків, які бойкотують Євро, розширюється
Фото: luxury-kiev-apartment.com

Фламандський уряд (Бельгія) не має наміру відвідати на запрошення Євро-2012 через ситуацію з екс-прем'єром України Юлією Тимошенко.

Відповідну заяву в середу в Брюсселі зробив фламандський міністр-президент Кріс Пітерс (Kris Peeters), повідомляють бельгійські ЗМІ. "Фламандський уряд не прийматиме запрошення на чемпіонат Європи. Ситуація навколо лідера опозиції Юлії Тимошенко має бути прояснена", - заявив він.

Також про свій намір не відвідувати Євро-2012 заявив міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейдерс.

"Ми повинні чинити тиск для того, щоб ця влада довела, що вона готова рухатися в правильному напрямку - перш за все, надаючи належну медичну допомогу, право на відвідування, і не тільки Юлії Тимошенко, а й іншим в'язням", - підкреслив він.

Міністр зазначив, що його держава вчинить саме "політичний бойкот", тому що бельгійська збірна не пройшла до фіналу європейського чемпіонату з футболу.

"Цей демарш має бути вписаний до низки інших різновидів тиску на Україну, адже, незважаючи на чемпіонат Європи з футболу, між ЄС та Україною триває ще й серія переговорів. Ми не уявляємо їх просування без усунення проблем з повагою до засадничих прав людини в Україні" , - заявив міністр закордонних справ Бельгії.

Нагадаємо, європейська громадськість висловило стурбованість через ситуацію з Тимошенко. Зокрема, німецькі політики виступили із закликом бойкотувати Євро-2012 в Україні, яке відбуватиметься з 8 червня по 1 липня.

Також повідомляли, що жодного австрійського чиновника не буде на матчах чемпіонату Європи з футболу, які відбуватимуться в Україні. Так вчинять на знак протесту проти ставлення у в'язниці до колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram