ГоловнаПолітика

Бойкот Євро-2012 більше нашкодить, ніж допоможе Тимошенко, - Кваснєвський

Колишній Президент Польщі назвав бойкот "неефективним методом".

Бойкот Євро-2012 більше нашкодить, ніж допоможе Тимошенко, - Кваснєвський
Фото: vesti.kz

Бойкот європейськими політиками матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в Україні завдасть більше шкоди, ніж допоможе ув'язненій екс-прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко, звільнення якої домагаються європейські політики з серпня минулого року.

Таку думку висловив колишній Президент Польщі Олександр Кваснєвський в ефірі TOK FM, коментуючи заклики деяких політиків бойкотувати матчі Євро-2012 в Україні.

Кваснєвський назвав бойкот "неефективним методом". "Там, де замість діалогу оголошується бойкот, результати, як водиться, сумні", - сказав він.

Екс-президент зазначив, що продовження діалогу не означає погоджуватися з позицією співрозмовника, зауваживши, що європейські політики в майбутньому можуть твердо відстоювати свою точку зору щодо Тимошенко у відносинах з Україною.

Кваснєвський зазначив, що нещодавно обговорював справу Тимошенко з Президентом України Віктором Януковичем.

На думку екс-президента Польщі, "єдиним швидким рішенням", яке зніме напруженість, може стати надання українською владою дозволу на лікування Тимошенко в Німеччині.

Крім того Кваснєвський нагадав, що Янукович повинен виконати свою обіцянку та декриміналізувати статтю Кримінального кодексу України, за якою засуджено колишнього прем'єра.

"Дуже не люблю, коли змішують політику і спорт. Це черговий приклад помилкового сприйняття ролей і завдань. Вважаю, що Україна та Польща повинні отримати шанс організувати чемпіонат, який буде святом спорту і дасть радість спортсменам і вболівальникам", - додав екс-глава Польської держави.

Нагадаємо, багато європейських політиків, передусім, з Німеччини та Італії, закликали до бойкоту матчів Євро-2012 в Україні після того, як ув'язнена Тимошенко заявила минулого тижня про її побиття працівниками виправної колонії і оголосила голодування.

Фінальні матчі Євро-2012 відбудуться в Україні та Польщі з 8 червня до 1 липня цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram