ГоловнаПолітика

Італійський політик закликає бойкотувати Євро-2012

П'єру Фердинандо Казіні не подобається поводження з Юлією Тимошенко.

Італійський політик закликає бойкотувати Євро-2012
Пьер Фердинандо Казини
Фото: EPA/UPG

Європейський Союз повинен розглянути можливість "певної форми бойкоту" матчів цьогорічного фіналу чемпіонату Європи з футболу, які відбудуться в Україні, через порушення владою демократичних норм, зокрема, переслідування екс-глави українського уряду Юлії Тимошенко.

Про це написав екс-глава нижньої палати парламенту Італії П'єр Фердінандо Казіні у статті для газеті Іl Мessaggero.

Політик зазначив, що що заплановане на початку літа Євро-2012 може стати доброю нагодою для Евросоюзу, щоб продемонструвати, що європейська спільнота є не лише географічним утворенням, який заснований виключно на економічній співпраці, а - передусім - дбає про спільні демократичні цінності.

"Через кілька тижнів погляди усього континенту будуть спрямовані на Україну, державу, котра також хоче приєднатися до Євросоюзу. Думаю, що без демагогії, але також з наполегливістю ЄС може і повинен розглянути можливість певної форми бойкоту (Євро 2012)", - написав він.

Екс-глава палати депутатів нагадав, що бойкотувати матчі чемпионату в Україні на початку березня запропонував екс-глава італійського уряду на зборах "Європейської народної партії", зазначивши, що попри різницю в поглядах він згоден, що бойкот Євро-2012 в Україні варто організувати.

Казіні назвав "неприйнятною" відсутність реакції Євросоюзу на те, що відбувається з екс-главою українського уряду України.

"Хотів би, аби у випадку Юлії Тимошенко задля поваги до прав людини та політичних свобод, котрих не дотримуються в Україні, світ футболу та, в першу чергу, європейська політика не відбулися холодною мовчанкою", - написав він, зауваживши, що, якби так сталося, це був би гол у власні ворота для ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram