ГоловнаПолітика

Євродепутат вимагає гарантій фізичної безпеки Тимошенко

В Євросоюзі хочуть знайти вихід із ситуації.

Євродепутат вимагає гарантій фізичної безпеки Тимошенко
Павел Коваль
Фото: ipla.tv

Євродепутат Павло Коваль вважає, що влада України повинна гарантувати фізичну безпеку Юлії Тимошенко та знайти юридичний механізм її звільнення.

"Ключ у тому, щоб влада України надала гарантії фізичної безпеки колишнього прем'єр-міністра, особливо в світлі нещодавных публічних заяв Європейського Союзу, в яких висловлюється стурбованість ситуацією", - сказав співголова Комітету з парламентського співробітництва ЄС-Україна Європейського парламенту Павло Коваль, якого цитує офіційний сайт Тимошенко.

На його думку, в нинішній ситуації "всі люди доброї волі повинні зосередитися на пошуку юридичних і політичних рішень".

Щодо переслідування політичних супротивників - це абсолютно неприйнятно, це кидає тінь і на державу, наприкла, якщо говорити про Україну, і на тих, хто такі рішення приймає

— Президент России Дмитрий Медведев

"Я закликаю владу України знайти з ситуації вихід, який задовольнить усі сторони і забезпечить фізичну безпеку інших осіб. Окрім того, прохання - прояснити цю ситуацію", - зазначив він.

"Я глибоко стурбований повідомленнями з колонії в Харкові про застосування насильства до Юлії Тимошенко. Це негативно позначається на методах, які використовувують в українських тюрмах, і показує, що Україна далека від європейських стандартів, яких намагається досягти", - підкреслив Коваль.

"У нинішній ситуації необхідно негайно забезпечити доступ до Юлії Тимошенко незалежних лікарів, яким вона довіряє і які можуть надати достовірну інформацію про стан її здоров'я", - додав він.

Нагадаємо, раніше опублікували фотографії, на яких відображені синці на тілі Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram