ГоловнаПолітика

ЦВК нарізала округів під вибори

Глава Комісії не боїться критики опонентів.

ЦВК нарізала округів під вибори
Глава ЦИК Владимир Шаповал
Фото: Макс Левин

Центральна виборча комісія створила 225 одномандатних виборчих округів на постійній основі.

Відповідну постанову ухвалили на засіданні ЦВК у суботу.

Постановою Центрвиборчкому визначені межі, центри та кількість виборців кожного округу.

Згідно з законом "Про вибори народних депутатів", ЦВК має створити одномандатні округи не пізніше, ніж за 180 днів до голосування, тобто до 30 квітня.

Коментуючи ухвалене рішення, голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал зазначив, що нарізка округів була проведена в суворій відповідності до закону.

"Багато було інсинуацій, і напевно вони продовжуватимуться. Мабуть, така доля у нашого органу. Але я можу сказати, що переважну більшість округів, більше 90%, підтримали консенсусом на наших нарадах. Менше 10% викликали якісь сумніви, але і вони не були принципові. І ці 90% консенсусу - це відповідь усім скептичним коментарям і всім коментаторам. Говорили і будуть говорити. І нехай говорять. Знаєте, як собаки брешуть, а караван, в нашому випадку, ЦВК, іде. Я переконаний, що виборча кампанія цьогоріч буде завершена з боку ЦВК на належному, високому рівні", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше ЦВК визначилася з кількістю одномандатних виборчих округів в областях, Криму, Києві та Севастополі. Отже, в Криму буде 10 виборчих округів, у Вінницькій області - 8, у Волинській - 5, у Дніпропетровській - 17, у Донецькій - 21, у Житомирській - 6, у Закарпатській - 6, у Запорізькій - 9, в Івано-Франківській - 7, у Київській - 9, у Кіровоградській - 5, у Луганській - 11, у Львівській - 12, в Миколаївській - 6, в Одеській - 11, в Полтавській - 8, у Рівненській - 5, в Сумській - 6, в Тернопільській - 5, в Харківській - 14, в Херсонській - 5, у Хмельницькій - 7, у Черкаській - 7, у Чернівецькій - 4, у Чернігівській - 6, у Києві - 13, в Севастополі - 2.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram