ГоловнаПолітика

Сума рейтингів "Батьківщини" і "Фронту Змін" менша, ніж рейтинг ПР, - КМІС

Опитування проводили до оголошення про створення єдиного опозиційного списку.

Сума рейтингів "Батьківщини" і "Фронту Змін" менша, ніж рейтинг ПР, - КМІС
Фото: intv.ua

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) оприлюднив дані соціологічного опитування, яке провели в другій половині квітня. Згідно з даними дослідження, Партія регіонів лідирує в рейтингу популярності політичних сил із 19,1% голосів, на другому місці - "Батьківщина" (10,7%), на третьому - "Фронт Змін", у якого 7,3%.

Як наголошено в повідомленні, опитування розпочали до оголошення про створення єдиного партійного списку ВО "Батьківщина" і партії "Фронт Змін", тому проводили за списком партій, у якому вказані обидві політичні сили.

Мають шанси подолати 5-відсотковий бар'єр "УДАР" Віталія Кличка і Комуністична партія, у яких 6,7% і 5,7% відповідно. Партіям ВО "Свобода" (3,0%) й "Україна-Вперед» (2,8%) доведеться серйозно поборотися за симпатії виборців.

Соціологи зауважили цікавий факт: Партія регіонів не тільки лідирує у списку популярності, її рейтинг вищий, ніж арифметично додані показники "Батьківщини" і "Фронту Змін". При цьому "регіонали" зберігають за собою абсолютну першість і серед звичайних прихильників політичних сил, і серед тих, хто має намір узяти участь у голосуванні.

Всеукраїнське опитування громадської думки провели 12-24 квітня. Методом інтерв'ю опитали 2040 респондента, що мешкають в усіх областях України (зокрема в місті Києві) та в Криму за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram