ГоловнаПолітика

Колишні поліцейські ЄС підтримали Луценка

Правоохоронці заявили, що не кидають колег у складній ситуації.

Колишні поліцейські ЄС підтримали Луценка
Фото: http://podrobnosti.ua

У Європейському Союзі створили громадську організацію для "моральної підтримки" ув'язненого екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

Про це повідомив Фабіо Фольї, куратор організації, що має робочу назву Justice Recovery

Источник: <a href="https://lb.ua/news/2012/04/27/148531_bivshie_politseyskie_es_podderzhali.html>

("Відновлення справедливості").

Актив нової організації складається з колишніх співробітників правоохоронних органів - переважно поліцейських, а також італійських карабінерів і французьких жандармів. "Виходить, що Луценко - певним чином наш колега, - констатує Фольї. - А ми своїх колег ніколи не кидаємо в складній життєвій ситуації".

У статуті "Відновлення справедливості", зокрема, сказано, що її члени зобов'язуються щомісяця проводити біля стін дипломатичних і торговельних представництв

України в ЄС мітинги і демонстрації з вимогою негайно звільнити колишнього головного українського міліціонера. Окрім того, на підставі Закону Євросоюзу про діяльність незалежних громадських груп, "ВС" має намір подавати до судових структур Об'єднаної Європи відповідні позови проти української влади.

Нагадаємо, що зараз у Європейському Союзі діють близько десяти правозахисних рухів підтримки українських опозиціонерів. Їх діяльність зводиться до моніторингу стану здоров'я Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та його соратників, а також пошуку доказів порушення в Україні прав "інакодумців".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram