ГоловнаПолітика

Власенко вимагає усунути Пшонку

Адвокат вважає, що генпрокурор може себе викрити.

Власенко вимагає усунути Пшонку
Фото: podrobnosti.ua

Сергій Власенко, адвокат Юлії Тимошенко, вимагає від Президента Віктора Януковича усунути гепрокурора Віктора Пшонку від справ під час розслідування ситуації з побиттям екс-прем'єра.

Про це Власенко заявив під час брифінгу біля Качанівської виправної колонії, де відбуває покарання Юлія Тимошенко.

За його даними, Віктор Пшонка особисто наказав застосувати до Тимошенко фізичну силу під час її перевезення до Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" 20 квітня.

"З тієї інформації, яку Юлія Володимирівна отримала сьогодні, особою, яка давала команду побиття за вказівкою Януковича, був особисто генеральний прокурор Пшонка. Саме тому ми не очікуємо від генерального прокурора Пшонки справедливого розслідування, тому що він сам себе викриє", - сказав Власенко.

Захисник зазначив, що він як народний депутат України, сьогодні оформить депутатське звернення з вимогою усунути Пшонку від виконання обов'язків Генпрокурора під час розслідування, і протягом завтрашнього дня це звернення доставлять Президенту.

Нагадаємо, 20 квітня Юлію Тимошенко госпіталізували до ЦКЛ "Укрзалізниці" в Харкові. За словами першого заступника міністра охорони здоров'я Раїси Моїсеєнко, після відмови Тимошенко від обстеження та лікування їй зробили виписку і близько 13.00 22 квітня її перевезли з лікарні до Качанівської колонії.

24 квітня захисник Сергій Власенко після відвідування екс-прем'єр-міністра в колонії заявив про побиття його підзахисної у виправному закладі 20 квітня. Про побиття також заявила сама Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram